Достовірний факт

24% жителів США вважають гладких людей непривабливими. А 20 років тому цей показник становив 55%.

Масло таману

 

Натуральне масло таману отримують з горіхів дерева таману або олександрійського лавра (Calophyllum inophyllum) сімейства Клузіевих. Його рідні краї: Південно-Східна Азія, південна Індія і Полінезія. На острові Муреа у Французькій Полінезії вони знаходяться під загрозою зникнення, зате в прибережних районах Індії 30-метрових вічнозелених гігантів висаджуються тисячами для боротьби з ерозією. масло з горіхів таману Старі тропічні дерева дають до 220 кг жовтих плодів. М'якоть за смаком нагадує звичайне яблуко. З великих насіння отримують темне густе масло таману. З однієї рослини вдається добути до 18 кг неїстівного масла і всього 5 кг при холодному віджимі. За словами Кріса Кілхама, автора книги «Медицина Хантера», цей продукт - так ще ботанічна аномалія.

 

Справа в тому, що масло не проявляється в горісі, поки той не висохне (зазвичай на це йде 1-2 місяці) і не набуде темно-коричневе забарвлення. Традиційне використання Тубільці Фіджі і островів Тихого океану використовують масло таману, а також листя та кору дерева для лікування порізів і подряпин, укусів комах, акне, сонячних опіків, пухирів, попрілостей, мікозу (грибкові ураження шкіри і нігтів), оперізуючого лишаю і висипу. Остров'яни втирають це масло з зовнішньої сторони шиї, щоб зупинити біль у горлі. Його також використовують для зняття болю при ревматоїдному артриті, запаленні сідничного нерва і лепрозного невриті. Має антисептичні, сечогінними, відхаркувальними, антисептичними, в'яжучими, загоюють властивостями. Однак клінічних досліджень, що підтверджують всі перераховані лікувальні властивості олії таману, на даний момент немає. Масло таману як антибіотик Цілком очевидно, що масло олександрійського лавра дійсно ефективно в лікуванні різних інфекцій, оскільки містить антимікробні компоненти. Йдеться про унікальну калофілловую жирну кислоту, попередницю рослинного антибіотика лактону, інофіллоліди. Масло таману можна використовувати в лікуванні інфікованих ран, запалення сечового міхура і сечовивідних шляхів, пневмонії, ангіни, сепсису, різних грибкових інфекцій. Зараз активно вивчають інші рослини роду Калофіллум на предмет їх можливого застосування проти резистентних бактерій. Стаття, опубліковано 15 грудня 1998 р в «Питаннях біоорганічної та медичної хімії», зазначає, що горіхи олександрійського лавра містять кумарини, деякі з яких є інгібіторами зворотної транскриптази, тобто ефективні в боротьбі з ВІЛ-інфекцією.

 

Масло таману

В іншій публікації від 10 серпня 2001 йдеться про протиракові властивості кумарину, отриманого з масла таману. Косметичні властивості Масло таману містить і інші жирні кислоти: олеїнову, пальмітинову, лінолеву, ліноленову і стеаринову. Всі вони порівняно густі, з виразними запахами. Боси косметичної промисловості вже звернули увагу на цей продукт як перспективний інгредієнт у складі регенеративних і омолоджуючих кремів нового покоління. Крім того масло таману знижує потовиділення, бореться з неприємним запахом ніг і попрілостями, лікує акне, допомагає позбутися рубців і розтяжок. При регулярному застосуванні доглядають коштів з цим компонентом волосся і нігті зміцнюються, а суха шкіра знову розцвітає. Від розтяжок і рубців: чисте масло наносять на пошкоджену область 2 рази на день протягом 9 тижнів. Дослідження показали, що за цей час в середньому довжина рубців і розтяжок скорочується на 0.28 см, а ширина - на 0.12 см. У разі місцевого застосування продукт не токсичний. Але він може викликати контактний дерматит (свербіж, висип і почервоніння шкіри), якщо у вас алергія на інші рослини сімейства Клузіевие, наприклад, на звіробій. Біопаливо другого покоління Перше покоління біопалива виробляли з відходів продовольчих культур, таких як кукурудза. Паливо другого покоління використовує неїстівні масла, характерні для країн третього світу, такі як масло таману. Висушені горіхи на 73% складаються з наступної масляної композиції: 49% олеїнової жирної кислоти, 21% лінолевої, 15% пальмітинової і 13% стеаринової. Сире масло має відтінок від блакитно-жовтого до темно-зеленого і майже 1/3 в ньому займають різні смоли.

 

Його фільтрують і додають до звичайного дизельного палива. Масло таману як риб'ячий отрута У Малайзії від успішної риболовлі залежать доходи туристичної сфери. На основі олії таману тут готують слабку отруту для риби. У ролі активного токсину виступають все ті ж інофіллоліди, які відносяться до кумарини. Ці речовини входять до складу багатьох рослин нашої планети. У парфумерної промисловості кумарини ховаються за ароматом ванілі, в сучасній медицині їх використовують як антикоагулянтів для пацієнтів з високим ризиком утворення тромбів.

Масло таману